Отмениха наказанието на Антъни Иванов да не може да се състезава

dsport.bg

Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си за временно спиране на състезателните права на българския плувец Антъни Иванов и то е отменено до окончателно решение по случая.

Забраната дойде, тъй като според агенцията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек” 3 пъти е нарушил правилата за местонахождение.

Предполагаемото нарушение на кодекса на WADA донесе санкцията на Антъни за временно спиране на правата.

Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS.

По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При 3 нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.

По молба на Иванов той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето обяснение на случилото се, съобщава "24 часа". Плувецът бе придружаван от специалиста по международно спортно право Георги Градев, който се грижи за интересите му.

След изслушването стана ясно, че временното спиране на състезателните права е отменено до окончателно решение по случая.

Ако все пак бъде установено, че Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени отличия през този период ще бъдат анулирани и отнети.

За да бъде разрешен докрай казусът, Антъни е поискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Антъни Иванов е със спрени права, изслушват го от Антидопинговия център

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ