Състезателите по дартс Весел Найман и Кайл Маккинстри бяха отстранени заради обвинения в уговаряне на мачове.

Причината са подозрителни залози по време на сериите мачове „Night At The Darts”, провеждани от домовете на състезателите по време на изолацията, между Макински и Дейвид Еванс на 30 април.

От органа, занимаващ се с подобни сигнали в дартса, моментално започнаха детайлно разследване на сигнала, включващ Sportradar, комисията по залагания и регулаторните органи в Малта и Гибралтар.

33-годишният северноирландец Маккинстри е разследван за въпросния мач, загубен от него с 0:5, както и за този срещу 20-годишния нидерландец Найман на 2 май.

Самият Найман пък е разследван и за мач срещу Еванс на 14 май, загубен с 0:4. Към момента обаче няма данни в предполагаемите нерегламентирани действия да е участвал Еванс.

И двамата имат право да обжалват и Маккинстри би трябвало да го направи. Найман обаче направи пълни признания, поднесе своите извинения и сега очаква да научи съдбата си. „Бих искал да се извиня пред обществеността за грешката, която направих по отношение на залагания и уговаряне на мачове. Бях поставен под напрежение да загубя мач и се съгласих да го направя. Признах прегрешението си и поемам пълна отговорност за него и ще приема наказанието си.“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS