Отварят родните стадиони за началото на шампионата!

dsport.bg

Фенове ще бъдат допускани на футболните мачове от efbet Лига още от 1-ия кръг на шампионата, стартиращ в петък, 7 август. Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил стадионите да бъдат отворени за запалянковците при спазване на противоепидемичните мерки.

Разрешава се да бъде запълнен до 50% от капацитета на спортните съоръжения, но няма да бъдат допускани повече от 1000 души в един сектор. 

През последните няколко дни фенски организация на редица клубове, включително ЦСКА и Левски, поискаха стадионите да бъдат отворени за посещение. По първоначален план срещите трябваше да се играят при закрити врата поне до края на месец август.

В официално съобщение до медиите от Министерството на младежта и спорта написаха следното:

"По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването.

Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.

По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)".

..................................................

Минути по-късно министърът на здравеопазването издаде заповед, с която официално бе разрешено допускането на зрители по трибуните:

"Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната.

Това се посочва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 г. на здравния министър, издадена днес", гласи заповедта, публикувана в сайта на Министерството на здравеопазването.

Феновете на Левски също призоваха за отваряне на стадионите

Сектор Г към премиера: Публика на мачовете или...

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук