Параолимпийски турнир стартира във Варна

Спортовете са шоудаун и тенис на маса

dsport.bg

За поредна година Спортен клуб  за интеграция Атлет към СУУНЗ "Проф.Д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българска параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания  организират Паралимпийски турнир “Варна 2022” за хора с увреждания. В проявата, която ще се проведе от 27 до 29 май, ще вземат участие около 70 състезатели от България.
     Тази година в програмата на състезанието, което всяка година предизвиква огромен интерес сред парасъстезателите у нас, са включени два вида спорт: шоудаун и тенис на маса.

Турнирът по тенис на маса ще се проведе в НСБ „Спортпалас“ на 28-29 май. Ще вземат участие състезатели от София, Пловдив, Севлиево, Сливен, Русе, Ямбол, Бургас, Кюстендил, Шумен, Дългопол и Варна. Официално откриване от 10.00 часа на 28-и май в НСБ “Спортпалас“. Награждаването на победителите е предвидено за следващия ден от 17.30 часа.
Турнирът по шоудаун ще се проведе от 27 до 29 май в НСБ “Спортпалас“. Официалното му откриване е на 27 май от 17.30 часа. Ще вземат участие състезатели от спортни клубове за хора с увреждания от цялата страна.Награждаването на победителите е планувано за 29 май от 17.30 часа.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук