Паратичи се сбогува с Ювентус

dsport.bg

Ювентус официално обяви, че се раздели с генералния си футболен директор Фабио Паратичи. Неговият договор изтича в края на следващия месец и няма да бъде подновяван.

48-годишният Паратичи се присъедини към клуба през 2010 година, като зае поста координатор на технически щаб. После бе спортен директор, а от 2018 година бе генерален футболен директор.

„Това бяха чудесни години на професионален растеж и силни емоции. Ювентус ми даде възможността да работя с пълна свобода и без намеса в изпълняването на моята роля. Затова бих искал да благодаря на целия клуб, моя персонал, служителите, колегите, играчите, треньорите, акционерите и най-вече на президента Андреа Аниели. Приключва важна глава от моята кариера, докато очаквам нови предизвикателства”, заяви пред клубния сайт Паратичи, който разбрал, че напуска Юве след разговор с президента.

„Фабио написа историята на Ювентус през последните няколко години. Израстване, характеризирано с професионализъм, постоянство и много успехи. 19 трофея в 11 години са най-доброто свидетелство за неговата работа, която изцяло е част от дългата традиция на нашия клуб. Днес е денят да му благодаря за това, че успя да създаде силна професионална връзка, придружена от всекидневна страст”, допълни Аниели.

Спряган за заместник на Паратичи в Юве е Федерико Черубини.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още