Партньорството между Найк и Неймар приключва

dsport.bg

Найк ще загуби едно от най-големите си рекламни лица Неймар, след като спонсорският договор между двете страни изтича на 31 август и по всичко изглежда, че няма да бъде подновен.

Неймар и спортният концерн не успяха да се споразумеят относно финансовите условия по новия договор.

28-годишният бразилец не участва в последната кампания на глобалната спортна марка, което беше ясен сигнал за прекратяването на взаимоотношенията им.

В крайна сметка Неймар реши да прекрати партньорството на стойност 78,6 милиона паунда с Найк, което продължи 15 години,.

Найк бе спонсор на бразилеца още, когато той беше 13-годишен, много преди да стане професионалист. По време на превръщането му в звезда в Сантос, от компанията дори доставяха спортно оборудване на клуба.

Промяната, която прави Неймар може да се окаже лоша новина за ПСЖ, тъй като френският клуб също си партнира с Найк, който им е доставчика на екипировка.

Според информациите, Неймар води разговори с Пума и е много вероятно да подпише огромен рекламен договор. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още