Първи български гол по европейските терени след коронавируса

Първи български гол по европейските терени от поне два месеца насам падна днес! Той бе дело на Стивън Петков, който оформи крайното 2:2 за своя чешки тим Карвина, който игра контрола с втородивизионния Тринец.

В Чехия официално бе взето решение първенството да се поднови на 23 май, а заради това клубовете започнаха да играят и контроли помежду си, разбира се без публика.

Домакините от Тринец поведоха с 2:0 до почивката, но след нея Влаховски намали в 52-ата минута, а 6 по-късно се разписа и Петков.

Първенството в Чехия бе прекъснато след 24 кръга като лидер е Славия Прага с 58 точки, 8 повече от Виктория Пилзен. По програма остават 6 двубоя за всеки, след което са планирани и плейофи. Планът е сезонът да завърши на 15 юли.

Тимът на Карвина е на 13-о място от 16 тима и ще се бори за своето оцеляване. Петков играе в Чехия под наем от португалския Фейрензе.

Стивън Петков от Чехия: Тук тренираме в парка и на стадиона

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още