Първо чуждоезиково издание на биографията на Стоичков

Книгата за Камата излиза на полски

dsport.bg

Една година след излизането на "Христо Стоичков. Историята", вече е факт и първото чуждоезиково издание на култовата биография. Полското издателство SQN откупи правата и подготвя публикуването на книгата в края на ноември.

Христо Стоичков ще бъде специален гост на премиерата във Вaршава на 27 ноември.

"Ние от SQN сме изключително щастливи, че имаме възможността да издадем в Полша биографията на велика личност като г-н Стоичков. Имаме дългогодишен опит в публикуването на най-добрите спортни биографии и сме сигурни, че всеки детайл в книгата ще бъде изпипан. Агнешка Хмеловец, която преведе биографията от български на полски, има голяма заслуга за това", споделя Лукаш Прухно от полското издателство.

Биографията на Камата е истински феномен за родното книгоиздаване и година след излизането ѝ тиражът достига 60 000 екземпляра, а до края на 2019 очакванията са да надхвърли 70 000.

"Историята" разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната публика на "Камп Ноу" и в нея единственият български футболист, носител на "Златна топка", най-после допуска публиката близо до себе си.

Според управляващия директор на издателство "Софтпрес" Милена Стефанова, преводите на английски и испански език също са готови, а интересът от Европа и САЩ към издаване на книгата е голям.

Стоичков: Михайлов продаде приятелството ни, но началникът горе гледа

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още