Новият треньор на Милан Пауло Фонсека сподели, че иска да остави история в клуба, на който застана начело преди седмица.

„Идвам тук амбициран. Наясно съм, че който и да e треньор на Милан, той пристига с идеята да печели. Много пъти съм гледал Барези и други от футболистите на Милан, които са писали историята на клуба. Горд съм от ролята си и осъзнавам, че отговорността е голяма. Оптимист съм, че Милан ще продължи да побеждава и при мен“, каза Фонсека на пресконференция.

Той коментира евентуалните входящи трансфери: „Много вярвам в наличните ни играчи. Но и съм убеден, че ни трябват няколко нови състезатели, защото трябва да вдигнем още повече нивото на тима на някои постове“.

„Милан е клуб, който исторически е известен с атакуващия си стил на игра. Ще искаме да доминираме в двубоите. Точно това е целта ми тук: да изградя нахъсан отбор, който мисли за атака и не позволява на съперника да играе добре. Да, искам да печелим, но е важен и какъв е стилът ни на игра“, каза той за идентичността на клуба.

„Искам аз да съм следващият, макар и за друг клуб. Иначе съм различен в сравнение с Жозе“, изрази надежда той да стане вторият чуждестранен треньор, печелил Серия А.

По повод дербитата с Интер, той каза: „Мога да обещая, че във всяка среща ще се борим за победа. Това важи и за мачовете срещу Интер. Наясно сме, че това е един от най-силните противници, но и ние разполагаме с добър отбор. Нужно е да действаме с кураж, без страх и с амбицията да побеждаваме“.

„Ще искам да видя моите идеи реализирани още в първия мач срещу Торино, но и съм наясно, че ще е нужно време. Започваме от днес с някои от най-важните ни футболисти. Няма да сме перфектни още за старта, но съм убеден, че скоро ще започнем да виждаме един различен Милан“, допълни Фонсека.

„Както вече споменах, всеки наставник в Милан идва с идеята да побеждава. Няма как да избягаме от тази отговорност“, каза новият треньор на Милан за амбициите за титла.

„Имам голяма страст към тази страна. Изкарах си отлично в Рома и за мен беше важно един ден да се завърна. Познавам първенството, другите треньор и особеностите на Серия “А”. Така че съм готов“, припомни си той престоя си в Рома.

По повод Шампионската лига, той заяви: „Знаем, че ще бъде трудно, но искаме да стигнем възможно най-напред в турнира. Амбицирани сме да преследваме успеха във всяка една среща. Ще се нуждаем и от късмет“.

Мората може да се завърне в Италия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS