Павел Атанасов взе бяла значка за съдия на стол към ITF

dsport.bg

Младият български съдия Павел Атанасов от Благоевград взе бяла значка за съдия на стол към ITF, след като издържа успешно изпитите по време на петдневния курс за международни съдии, организиран от ITF в Петанж (Люксембург).

Павел е завършил Американския университет в Благоевград със специалност математика и история. Голямата му страст е канадската борба, където е трикратен шампион на България, а хобито му е да играе шахмат. Той започва да съдийства през 2014 г., когато все още е състезател по тенис към ТК Мачпойнт.

„Много се радвам са успеха на Павел“ – коментира Веселина Донева, председател на Съдийската комисия към БФТ.

„Той е пример за постоянство и коректност и е свежо попълнение към оределите редици на съдиите в България. През последните две години, въпреки пандемията и прекъсването в календара, СК успя да подготви нови съдии на високо ниво и да увеличим съдиите международна категория – Иван Йовчев стана бронзова значка съдия на стол, а Боряна Гюрчева взе бяла значка и като главен съдия. Очакваме и занапред да бъдем подкрепяни от ръководството на БФТ във всички наши начинания и подпомагани от клубовете в страната. Да пожелаем на Павел успешна реализация“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още