Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Павел Колев: Ако продължим така, може да има хегемония на Левски

В този момент спортно-технически не можем да се опрем на Лудогорец, призна изпълнителният директор на Левски

dsport.bg

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сподели своето мнение за моментната ситуация в клуба и развитието при новото ръководство.

Колев акцентира на факта, че няма как да се очакват моментални резултати като направи сравнение с дългогодишната работа в Лудогорец. Той призна и че в този момент Левски не може да се съревновава спортно-технически с шампионите. Според Колев обаче с правилна работа това може да се промени и дори да станем свидетели на хегемония на "сините".

Колев коментира и темата с евентуален изходящ трансфер на Станислав Иванов като заяви, че оттук насетне подобни продажби ще се случват само срещу наистина сериозни оферти.

"За да започнем да берем резултатите, от това, което правят треньорите, са нужни няколко години. Посоката е да възпитаваме добри футболисти и какво се крие зад неговото име, какви ценности се съдържат зад името на Левски", започна Колев след прожекцията на филма, посветен на легендарната победа със 7:2 над ЦСКА.

"Винаги има какво да се желае още. Това, от което съм най-разочарован, е, че според мен левскарската общност не е единна. Когато това се случи, няма да има кой да ни спре. Засега не е така. От гледна точка на резултати и начин на игра се движим в правилната посока."

"С няколко месеца работа няма как да променим нещо. Заповядайте на стадион "Георги Аспарухов", там съм по 12 до 16 часа на ден. За мен ще е по-добре да видите как върви тренировъчния процес. Разговаряйте с родителите, аз до този момент не съм получил обратна връзка, която да ме навежда на мисълта, че някъде бъркаме."

"Мислим за селекция от 2 месеца, има набелязани футболисти, пътуваме постоянно. Имаме набелязани футболисти, български също. Няма как да разкрия повече, нещата са в междинен етап. Имаме доста футболисти с изтичащи договори, и с тях водим разговори. Опитваме се да планираме отбора за 2-3 години напред, както трябва."

"Преговори с Живко Миланов няма, защото Живко е момче, вече мъж, който е израснал на "Георги Аспарухов". Той е доказал, че каквото и да му предложим, ще го подпише. След мача с Ботев имахме среща с него, разговаряхме надълго и нашироко за плановете за развитие. Живко Миланов е един от най-важните футболисти. С Ивайло Петков имахме дълъг разговор с него. Той ще остане да играе поне още една година."

А относно настоящата позиция на тима в първенството, Колев коментира: "Не ме притеснява. Важно е къде ще завършим след последния кръг. Ако Левски е в борбата за титлата в момента, то се дължи на финансовата стабилност и на това, че Левски е нещо уникално за България и българския футбол. Това е не само отбор, но и футболен клуб, който е много повече от футболен клуб."

"Спортно-технически няма как да се опрем на Лудогорец, ако не направим подобрения през зимата. Ако някой е очаквал да направим за осем месеца това, което Лудогорец изгради за 8 години, то според мен този някой нищо не разбира от футбол."

"Най-големите проблеми на Левски са в самия Левски. Ако успеем да решим стъпка по стъпка нещата, така че първият отбор да изглежда по-добре, ако запазим този курс, по който е тръгнала школата, тогава няма кой да ни спре и нищо чудно да станем свидетели на период на хегемония на Левски."

А може ли да има продажба на Станислав Иванов? "Зависи какво разбирате под добра оферта. Имаме малко по-различен критерий. Оттук нататък поне докато аз съм изпълнителен директор на Левски ще опитаме да вдигнем летвата така, че българските футболисти, които излизат от Левски, да са много конвертируеми, да минем по пътя, по който минаха Сърбия и Хърватия. Това изключва възможността да коментираме продажба на Станислав Иванов за параметри, които са характерни за нашите географски ширини. Аз мисля, че Станислав има какво още да направи преди такава оферта да дойде, ако той продължи да се представя така както в Левски и в националния отбор, такава оферта ще дойде. Аз мисля, че той има място и в мъжкия национален отбор. Такава оферта ще дойде, но докато не дойде, компромисни варианти няма да допускаме, защото светът трябва да научи, че юношите на Левски струват пари."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още