Павел Колев: Не мога еднолично да взема решение за дарението на Делян Пеевски

Стефан Стоянов Стефан Стоянов


Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че не може да вземе еднолично решение за дарението направено от страна на Делян Пеевски. Депутатът, чрез негова фирма преведе 500 хиляди лева на "сините", но от Тръст "Синя България" обявиха, че парите трябва да бъдат върнати, за да не се "политизира" отново отбора. 

Фирма на Пеевски дари половин милион лева на Левски

Колев допълни, че кампанията за набиране на средства в полза на Левски върви добре, но финансовата ситуация продължава да е тежка. Босът на столичани бе категоричен, че няма информация какво ще обяви утре Васил Божков, който чрез профила си в социалните мрежи сподели, че ще разкрие какво ще се случи с акциите на клуба.

Божков: Утре ще направя предложение за акциите на Левски

"Аз като изпълнителен директор не мога да взема решение дали ще бъде прието дарението на Делян Пеевски. То вече е в нашите сметки. Утре ще имаме събрание на Управителния съвет и ще бъде взето решение. Най-големите дарители са феновете. Публиката отделя от залъка си и събра над 1,5 милиона лева за последните 2 месеца. Предвид активността на феновете би трябвало да можем да се справим и без това дарение. Когато идва без условия и цели да помогне на клуба казус не виждам. Когато даренията идват с политическа цел тогава би имало проблем, но нямам такива индикации. Единственият контакт, който съм имал е с изпълнителния директор на фирмата дарител. Надявам се да има още дарения. Има огромен интерес към кампанията. Тя върви повече от успешно. Икономическата ситуация не е розова, но се надявам повече хора да помогнат на Левски. Водим разговори с фирми, които да помагат, но тези неща стават бавно. Нямам информация какво ще обяви утре Васил Божков. Последните няколко дни нямам връзка с него. Наско Сираков е загрижен за бъдещето на Левски. Това е нормално. Имахме доста теми за обсъждане".

Тръст "Синя България" против дарението на Пеевски

"Платихме част от заплатите благодарение на феновте. Взехме глътка въздух. Футболистите тренират с огромно желание. Все още имат право футболистите да разтрогнат договорите си, но за момента няма такива индикации. Не сме имали разговори за разтрогване на договорите на играчите. Не сме водили разговори с футбоолистите с изтичащи договори. Трябва да разпредделим оскъдните средства в касата, за да покрием наложащите плащания. Засега се справяме добре. Бих призовах хората да мислят рационално и да помагат с колкото могат. Администрацията има нужда от лидер. Би било перфектно, ако той се казва Наско Сираков", каза Колев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ