Павел Колев потвърди: Спирингс беше в София и му хареса

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев потвърди пред Дарик радио, че холандският футболист Стайн Спирингс е бил в София и му е харесало.

“Селекцията е на дневен ред. Футболистите имат възможност да си починат от напрежението и мачовете изиграни до момента. Това важи и за треньорите, но с Петър Хубчев се чуваме по 3-4 пъти на ден. За нас и за спортния директор няма почивка. Ние сме във всекидневни разговори и преговори. Целта е на 9-10 януари да имаме всички нови футболисти и треньорът да може да ги използва и подготвя добре”, коментира Колев в „Спортното шоу на Дарик“.

„С конкретна бройка няма да се ангажирам като нови играчи, но мога да кажа каква е стратегията. Това е първи трансферен прозорец, който в България отваря на 1 февруари. Истината е, че това придизвиква неудобства за клубовете и самите футболисти, които решават бъдещето си. Това ще трябва да е пакет от реформи, които ще се случат в нашия футбол. Това е първият трансферен прозорец, в който имаме структуриран процес и нещата се случват така, както трябва да се случват или поне близо до това, както се случват в европейските клубове. Миналата година по това време говорихме за прословутия триъгълник, който трябва да функционира - кои да се вземат и кои да се освовобдят - треньор, спортен директор и главен мениджър. Този триъгълник съществува, нямаме тайни един от друг и гледаме в една посока. Не, че няма разногласия, водили сме разговори на висок тон, но мислим в една покоса. Левски набелязва футболисти не на база на това кой агент ги е предложил и дали ни е приятел, а по-скоро футболисти, на кои постове имаме нужда. Дълъг процес по идентификация на нужните футболисти и качествата, които трябва да притежават. Това беше един дълъг процес и знаем какво търсим и как трябва да изглежда профила на всеки един пост. Имаме набелязани играчи на всеки пост по няколко на брой, за да не сме зависими“, добави той.

„Тази сага със Спирингс върви само по медиите. Процесът протича ясно, логично и точно, както трябва да протече. Да, той беше в България и искаше да се запознае какво представлява Левски. На него му хареса, но от тук нататък всичко е в наши, негови и ръцете на клуба му. Същото стана и с друг футболист, за който дори не се е споменавало”, каза още Павел Колев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ