Павел Колев: Треньорът трябва да защитава играчите и да носи отговорност

| БГ футбол, Левски
test

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори пред журналистите след загубата на "сините" от Черно море с 1:2. Той не бе чул за подадената оставка от Георги Тодоров, но коментира ситуацията.

Георги Тодоров подаде оставка (видео)

"Аз не знам да има оставка. Ще се съберем Управителния съвет и ще говорим по въпроса. Няма да коментирам под влияние на адреналин. Ще преспим и ще мислим. Предполагам, че и Наско Сираков трябва да вземе отношение, той трябва да вземе решението. Нямам желание да си споделям мнението по въпроса какво се случва на терена. Не е уместно. Хората са изнервени, достатъчно дават за клуба през седмиците и месеците. Отборът не се отплаща поне като желание. Изиграхме прилично първо полувреме, а през второто е един сценарий на абсурда, не мога да си обясня", каза Колев.

Той бе попитан и каква е ситуацията със Станислав Иванов. "Той е извън групата. Нямаше как да влезе да играе, тъй като е извън групата. Конфликт в никакъв случай няма. Аз даже не съм разговарял със Станислав. Преди месец го извиках, за да му направя конферентен разговор с клуб, който искаше да го привлече. Футболистът взе решение, че няма желание да играе в този клуб. Решенията оттук-нататък ги взима Наско Сираков. Станислав Иванов има нужда от глътка въздух, за да осмисли какво иска да прави. Знаете, че неговият договор с Левски изтича", допълни Колев.

"Не мога да коментирам какво е казал Георги Тодоров. Няма как кризата да не дава отражение, но трябва да попитате футболистите. Със сигурност обаче не е основния фактор. Левски много пъти в историята си имал периоди, в които не е бил в цветущо състояние, а е постигал убедителни победи. Не знам да има конфликт между треньор и футболисти. Не мисля, че са ескалирали нещата дотам. По-далеч съм от отбора, но не мисля, че има такъв конфликт. Аз ще ви кажа моето мнение. Смятам, че като треньор на Левски трябва да защитаваш играчите във всяка ситуация и да можеш да поемеш отговорност. Не съм съгласен с него. Решението ще се вземе от УС и най-вече от собственика", каза Колев.

Шефът на "сините" разкри, че футболистите са получили заплати за последно преди 10 дни, като някои играчи са с изчистени задължения до месец август.

Левски се удави в 10 от Черно море (видеоанализ)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още