Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че "сините" водят преговори за генерален спонсор, като вече има разговори с чуждестранна компания, която има интерес да инвестира в Левски. Колев даде обширно интервю пред Диема, в което коментира актуални въпроси свързани с клуба.

„Работим по въпроса с намирането на генералния спонсор. В момента подготвяме детайлна презентация, която е насочена не само към български, но и към чуждестранни кампании. Имаме вече разговори с една чуждестранна компания, която прояви интерес да ни помогне в тази ситуация. Това ще остане на пауза, докато се изясни кога изобщо бихме могли да се завърнем към нормалния тренировъчен процес и оттам към подновяване на първенството. Под алтернативни източници на приходи аз имах предвид неща, които ще станат ясни и ще ги съобщим тези дни. Подготвили сме изненади за привържениците и се опитваме да стигнем до тях по всички възможни начини. Дори в тази ситуация ще бъдат информирани какво се случва с клуба и отбора и да им дадем нещо в замяна на тази безценна помощ, която получихме в последните два месеца, а и преди това“, заяви Колев.

Той каза още, че поддържа постоянен контакт с футболистите и те се справят добре в ситуацията. "Със сигурност и на тях им е доста тежко, защото това са едни млади хора, които са физически активни и са свикнали на големи физически натоварвания. Това ограничение, което им се налага, ги затормозява доста, но пък то друга страна им дава възможност да се видят със семействата си, което не им се случва често в естеството на тяхната професия. На играчите е дадена индивидуална програма и повечето от тях минават през фитнеса по график, като се засичат по максимум трима играчи. Днес минах там и мисля, че бяха двама души – Симеон Славчев и Тиам. Те са едни от най-редовните. Славчев вече е по-добре след операцията, възстановяването му върви нормално", заяви още Колев.

Шефът на "сините" заяви, че няма как да накара феновете да бъдат активни в тази ситуация и изрази своята благодарност за всичко, което привържениците са направили в последните два месеца, но в момента приоритетите са други. "Някои от тях слагат доста високо в приоритетите си Левски. Сега в момента любимият футболен клуб е минал доста назад в тази класация, защото хората са налегнати от много по-сериозни проблеми. Опитват се да запазят здравето си, това е най-важното. След това мислят за икономическите последствия от това, което се случва. Доста от тях са в затруднено положение. Така че е нормално да има спад в дарителската кампания. Това е една и от причините ние, като футболен клуб, да търсим алтернативни източници на приходи. Разговаряме с колегите всеки ден на тази тема. Надявам се, че ще намерим някакви решения“, каза Колев.

Относно намалението на заплатите той заяви: „При нас нещата приключиха още в средата на миналата седмица. Имахме разговори индивидуално с всеки футболист в понеделник и вторник. На тези разговори присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се присъедини и спортния директор Ивайло Петков. Разказахме им каква е ситуацията, какви са перспективите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем съответно. Абсолютно откровено, без да им спестяваме нищо, се получи доста добър диалог с всеки един от тях. Направихме им предложения да си намалят заплатите с 50% в периода, в който няма тренировъчен процес. Трябва с огромна гордост да заявя, че повечето от футболистите приеха веднага това наше предложение. Не е имало абсолютно никакви проблеми. Специално искам да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците искам да благодаря на Холмар Ейолфсон, на когато му се роди дете и затова го пуснахме, и Хали Тиам, защото това са двамата лидери от чуждестранните футболисти, на които шапка им свалям поради начина, по който реагираха и приеха това предложение. Всички е факт, остават трима футболисти, от които очакваме отговор дали ще се съгласят или съответно не, защото е тяхно право да откажат“, разкри Колев.

Той засегна темата и за преговорите за нов договор с Хали Тиам. "С него разговори водихме през почти цялата втора половина на миналата година. Направихме му първоначално предложение още през август. Той се контузи срещу АЕК, изчакахме неговото възстановяване и продължихме разговорите. Минахме през няколко етапа и аз помолих футболиста да ни даде отговор преди зимната пауза. Имахме среща в офиса и Тиам дойде и абсолютно честно каза, че няма да подписва нов договор. Ние от своя страна го информирахме, че това нищо не променя. Ще разчитаме на него и през пролетта. Сега, когато говорих с него за заплатите, се убедих за пореден път, че много трудно може да се срещне такъв професионален футболист, като него, който не се интересува от заплащане, въпреки че няма да продължи да играе за този клуб. Готов е даде всички от себе си, дори и без пари. Същото важи и за Холмар“, заяви Колев.           

Той коментира и ситуацията и словесните престрелки с футболния агент Николай Жейнов. „Аз четири години бях член в комисията на УЕФА за статута на футболистите и агентите. Там научих няколко неща. Има три типа агенти – тези, с които се работи лесно, тези, с които са работи трудно, и тези, с които изобщо не трябва да работиш. За тази една година, в която преминах в клубния футбол, научих още повече за агентите. Един ден ще е удоволствие да споделя всичко, което съм преживял с агентите на футболистите в тази година. За зрителите би било интересно да научат подробности затова какво съм заварил, когато дойдох в Левски. Аз бих бил доволен и бих се отзовал на една поканя да седна в едно студио с Николай Жейнов и да си коментираме на тема футбол, естествено, ако той ми разреши бих разказал и цялата история на Левски. Имам достъп до тези документи и съм видял доста неща. Но това не бих го направил в никакъв случай без да съм го съгласувал с него и без да сме коментирали тази тема. Аз съм готов да го направя публично“, завърши Колев.

Божинов си припомни славен миг с екипа на Левски

Полковник доц. д-р Георги Попов: От ЦСКА направиха тестове за коронавирус на техните играчи

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS