Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев говори пред медиите на пресконференция преди първата тренировка на тима за новия сезон.

Шефът на „смърфовете“ сподели, че продължава да преглежда документите в клуба и увери, че задълженията са под контрол. Той призна, че търсенето на спортен директор не е приоритетна цел.

„В добра комуникация сме. Мисля, че гледаме в една посока. Важно е това единомислие да изведе Локомотив Пловдив на едно качествено ниво. Въпреки че няма много време до началото на първенството. Усилената работа започва от днес“, каза Колев.  

„Продължавам да разглеждам документацията. През цялата минала седмица четох. Разговарях с доста хора. От сутринта съм в таблици и договори. Цялостната картина не съм подготвен да ви я кажа. Няма нещо кой знае колко сензационно и страшно. Това, което трябва да се случи е да сложим една по-ясно изразена финансова рамка на бюджета и да се опитаме да генерираме такъв приход, че да подсигурим по-голям процент от тази финансова рамка. Месец с месец трудно си приличат във футбола. Сега е трансферен период. Наясно сме какво търсим като ефект. Имаме яснота за бюджета за заплати“, продължи той.  

„Няма нещо драматично. Задълженията са под контрол. Няма тежки задължения. Дори напротив. Що се отнася до заплатите към футболисти, нещата са в ритъм. Има дребни неща за оправяне. Целта ще е да се плаща навреме на футболистите. Предполагам, че всеки старши треньор би държал на подобно нещо. Не трябва да има големи закъснения на заплатите. Няма конкретика. Чух някакви суми в милиони левове, аз поне такова нещо не видях“.

 „За една седмица не успяхме да намерим спортно-технически директор. Продължаваме да търсим подходящия човек. Не е спешно. Работим добре. Имаме достатъчно набелязани футболисти. Представям си доста неща по различен начин, но в момента трудно да ги променим. Футболисти има много, немалка част са добри футболисти. За да ги привлечеш в подходящия момент, трябва да си наясно какво търсиш и то минимум шест месеца. Преди това трябва да си анализирал какво имаш в школата. Спортният директор не е приоритет. Цари такъв хаос и в повечето българските клубове има драматичен недостиг на кадри, че един човек изпълнява 15 функции. Нямаме ресурс да издирване спортен директор“.

„Реални оферти към футболисти няма. Има по-скоро устни предложения и разговори. Оферти не са постъпвали“, заяви още треньорът на Локомотив Пловдив.

Защитник на Локомотив вдигна сватба в Пловдив преди старта на подготовката

Томаш: Ще работя така сякаш още 100 години ще съм в Локо Пд

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS