Ганев: Мъри няма да стои дълго, ако Левски не се бори за титла (ВИДЕО)

Томислав Русев Томислав Русев

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев даде специално интервю за Дарик радио и dsport. Той говори за актуалната ситуация в клуба, като завърши с призив „сините“ да са в борбата за титлата през следващия сезон.

Петър Ганев: Или властта ще е в клуба, или по някакъв начин пълното управление на Левски ще бъде поето от спонсора

„Идеята с емитирането на акции дойде от генералния спонсор още през ноември. Тогава се чакаше сделката и не се случи и сега се задейства. Във вдигането на капитала могат да се включат тези, които са акционери до 6 април. Ако на 6 април си акционер в Левски, можеш да участваш във вдигането на капитала и можеш да си купиш акции неограничено. Текущите акционери, които са над 1000 човека, чакат Общото събрание“, каза Ганев.

„При Иво Тонев имаше едно вдигане на капитала, което не се осъществи. Не е нужно да се купят всички акции, колкото толкова. Много е трудно всеки да стане акционер. Повечето обаждания в клуба са с въпрос: „Как да стана акционер?“. Ще дам пример, ако искаш да си купиш, трябва да имаш 1 или 10 акции, аз мога да ти прехвърля, но тогава аз няма да мога да запиша. Имам удостоверение, че притежавам 100 акции, нямам 10 хартийки, а една. Сложно е клубът да ми го скъса и да ми разпише 10 нови по 10 акции. Това ще го направи по-скоро Наско Сираков с неговите акции, не знам в какъв размер. В клубът се съставя контактна група, която да може да отговори на всички въпроси на хора, които имат ресурс, искат да закупят акции, но за момента нямат и да участват във вдигането на капитала. Ще опитам да разбия моите 100 акции. Искам да съм сигурен, че пътят към участие на организации е свободен“, продължи той.

„Ако фенклуба в Хасково иска да участва, трябва да има юридическо лице. За нови акционери е по-сложно. По-скоро ще имаме бизнеси, които ще се включат. Надявам се, че Сдружението „Левски на левскарите“ ще се включи във вдигането на капитала. Тези средства ще отидат за погасяване на задълженията към НАП. Нека всички идеи бъдат подкрепени. Няма как общата маса да запише огромен брой акции. Не знаем откъм бизнеса какъв е планът на спонсора. Не очакваме някакъв грандиозен приход, по-скоро ще бъде по-обран, за да покрием цялото задължение към НАП. Ако някой фенклуб се превърне в Сдружение, няма лошо. Това не е решението с големи букви, но е някаква стъпка. Не мисля, че Левски е близо до фалит, не знам защо трябва да се стига до този край. Сега имаме един дълг, той е към НАП. Към бившите собственици, към Божков, е спорно“, продължи Петър Ганев.

„Във футбола странното е, че можеш да продадеш най-добрите си играчи, ако има оферти, после има други оферти. Парите, които ще излязат на терена в Кърджали, са повече от задълженията към НАП. Изпуснахме голям приход от Европа, но той може пак да дойде. Ако работиш правилно, ще станат реални приходите от трансфери и евротурнири. Основното е какъв е пътят напред. Нормално, клуб „АнтиЛевски“ винаги ще е жив. Клубът показа, че може да постига високи футболни и финансови резултати. Пътят напред минава през неща, които четем в думите на Мъри Стоилов, в частност честност. Миналото не ти гарантира успех в бъдещето“, каза членът на НС на Левски.

„В един момент може на Стоилов да му стане твърде много, но желанието му е да възроди клуба. Има достатъчно енергия. Има една реплика, която често се чува при левскарите: 1 милиона левскари по 10 лева и сме готови. Не е лесно това, нито и „дайде да си дадем прошка и да продължим напред“. Трябва структурирана кампания. Дайте да намерим правилния модел с ясен хоризонт. Трябва да дадем мандат на хората, които са в клуба. Време е да вземем титлата. Немислимо е да продължава това. Мъри Стоилов няма да стои дълго, ако няма да се борим за титла“, завърши Петър Ганев.

Билетите за Арда и Левски в продажба от четвъртък

Левски тренира без Роналдо

Какво щеше да се каже на днешната пресконференция на Левски

Левски обяви две контроли

Левскарите дариха над 200 000 лева за задълженията към НАП

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ