Членът на Техническия комитет към европейската централа по плуване Петър Стойчев говори специално пред Дарик радио и dsport за спечелената европейска титла от Любомир Епитропов. Той сподели, че е разговарял с него преди старта и му е казал, че има възможност за нещо историческо.

„Видях се с Любо 20 минути преди да започне дисциплината. Беше в много добро настроение. В положителна форма. Личеше си, че ще направи добър резултат. Казах му, че има възможност да направи нещо историческо – хем да стане европейски шампион, хем да си покрие норматива за Олимпиада. Усмихна се и каза, че усеща, че има този шанс. За щастие на всички българи стана първият плувец европейски шампион. Липсваше в колекцията на плуването ни“, каза Стойчев.

Любо Епитропов спечели европейската титла на 200 метра бруст

„Още веднъж трябва да поздравим Любо за всичко, което направи и думите му, които потвърждават поведението му на шампион, успешен спортист и човек“, добави той.  

„Аз съм член на техническия комитет към федерацията по плуване и съвместно с други двама-трима колеги сме помощник-стартер. Преди да излязат всички плувци за своя старт се проверяват дали отговаря екипировката им на създадените правила. Големите на рекламите, банските, очилата, плувната шапка. Да са правилно подредени за коридорите. Работим съвместно с телевизионния оператор, за да излизането на състезателите да е в синхрон. За огромно наше съжаление температурите в Белград са 4-5 градуса по-високо от София. На открит басейн сме и може да си представите усещането“.

„С тази своя победа той си отговори сам на въпроса, че може да вярва в себе си. Трудът му бе възнаграден и сън сигурен, че ще вярва повече в себе си. В следващия един месец, ако протече нормално в подготовката му, по време на Игрите ще направи по-добро класиране от Токио и ще зарадва всички любители на българското плуване“, каза още Петър Стойчев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS