Петко Петков пред dsport: Искам да спра отлива на футболисти

Веско Вълчев Веско Вълчев

Новият треньор на Етър Петко Петков даде интервю за Дарик и dsport само няколко дни след като пое клуба. Той разказа подробности за това как се е стигнало до договорката, какви са плановете му и как смята да вдигне тима.

- От къде дойде поканата да поемете Етър?
- Поканата дойде от Цанко Цветанов, с него водихме преговорите. Убеди ме, че целият управителен съвет е съгласен с неговото решение. Не беше дълго времето, в което ме убеждаваха. Етър е клуб с традиции, разполага с добър състав, макар през последната година да се наблюдава отлив от играчи. Проектът, който ми бе представен ме удовлетворява. Етър е едно добро място за работа.

- Какви цели си поставяте с Етър?
- Целите са да се подобряват нещата. Надявам се да направим една добра подготовка и да изглеждаме по-добре през пролетния полусезон. 

- Да очакваме ли смяна на футболистите? Доколко ще разчитате на тези, с които разполагате в момента?
- На първо време, искам да спра отлива на добри играчи от отбора, защото смятам, че разполагам с добри футболисти. Това е основната ни цел, после ще се опитаме да надградим постепенно. Наясно съм, че през зимния трансферен прозорец е трудно да се направи някаква селекция, но ако успеем да привлечем някой добър футболист, е добре дошъл.

- Имате ли уверение, че всичко от финансова и организационна гледна точка ще бъде наред?
- Доколкото знам всички заплати в клуба са изплатени, има забавяне само с част от премиите. Имало е забавяне в плащанията и заради тази причина се е стигнало до разтрогването на договорите на някои футболисти. Мисля, че проблемът е по-скоро организационен, отколкото финансов. Искаме да стъпим на здрава основа и да надградим.

- Първият мач ще бъде срещу пряк конкурент за оцеляването. Ще промените ли нещо драстично или нямате време?
- Не. Не е сериозно да се говори за някакви революции. От едва два-три дни съм с отбора, тепърва се запознавам с него. Първата ми задача е да опозная играчите по-бързо и да се организират лагерите и подготовките. Разбира се, че всеки мач е важен, този мач е срещу пряк конкурент, но реално не решава нищо в крайното класиране.

Чуйте интервюто в аудиото

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още