Спортният директор на Левски Ивайло Петков говори пред Дарик радио и dsport.bg за ситуацията около отбора и съгласието на огромен процент от футболистите да си намалят заплатите по време на епидемията и извънредното положение в страната.

„Като повечето хора и аз спазвам стриктно всички препоръки. В момента съм си вкъщи, в Плевен съм, но миналата седмица имахме неотложни срещи и разговори в София. Павел Колев ми прати служебна бележка, която показах на пунктовете в Плевен и София. Спазваме правилата и съм вкъщи със семейството“, отбеляза като за начало на разговора бившият национал.

„Имахме разговор с треньора и с Павел Колев. Тримата проведохме въпросните разговори с футболистите. Тук е моментът да им благодаря на всички, които се съгласиха на този компромис. Те влязоха в положението, което е еднакво за всички. Искам да подчертая, че абсолютно всичко е доброволно. Тази мярка беше съгласувана с тях по най-простия и обикновен начин с индивидуални разговори. Много е радващо, че почти всички се съгласиха. Има три момчета, които още мислят по въпроса. Темата с тях е отворена. Те разговарят със своите агенти и адвокати по въпроса. Надявам се, че и при тях здравият разум ще надделее и ще влязат в положението, в което попаднахме всички хора заради тази епидемия“, продължи спортният директор на Левски.

„Тази седмица още две момчета подписаха, така че останаха само трима футболисти, които комуникират със своите представители. Ние не ги задължаваме или принуждаваме. Всеки човек е различен и всеки трябва да вземе своето решение, дали да го направи, или пък не. В голяма степен им е повлияло и отношението на нашите фенове. Те виждат, че се прави абсолютно всичко, за да се чувстват добре. Момчетата оценяват това, което прави публиката и това в голяма степен помогна за безпроблемните разговори и преговори“, заяви Ивайло Петков.

„За последно се видях с Петър Хубчев в петък, но поддържаме постоянна връзка. Първите две седмици програмата на отбора беше за бегова работа и фитнес, но сега се взе решение малко да бъдат разпуснати, защото още не се знае, колко време ще сме в тази ситуация с епидемията и ограниченията, които следват от нея. Ще преценяваме дали да ги събираме на групи, за да тренират или ще работят отново индивидуално. Те със сигурност продължават индивидуална работа, защото като бивш футболист, знам че дори сега ми е трудно да седя вкъщи и да не тренирам. Всеки е свикнал на такъв начин на живот, така че не се съмнявам в тяхната отговорност.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS