"Левски е най-големият отбор в България, искам да го върнем на върха" - това заяви при предстаянето си спортният директор на Левски Ивайло Петков бе официално представен пред медиите. На него той разкри, че се работи по привличането на още двама футболисти в близко време като в същото време отсега се планира и селекцията през зимния период.

"Имам 2 престоя като играч на Литекс - там съм бил два пъти единствено като футболист. Дотам приключват отношенията ми с Литекс", заяви още в началото на представянето си Петков.

"Левски е най-големият отбор в България и искам да се върне там, където му е мястото. Надявам се съвсем скоро отборът да изглежда по друг начин."

"Харесахме футболист на компютър, чрез системите, в понеделник го гледахме на живо и не беше това, което бяхме видели. Не правим трансфери на футболисти на 32 години. Преценяваме и взимаме футболисти, които могат да имат развитие, да се изкарат пари от него."

"(Най-хубавото е б.р.) Че ми беше даден шанс и работя в най-големия клуб в България."

"Мариани миналата година игра в Левски, не е имало интерес такъв към него. В Левски няма звезди, трябва да има колектив. Търси се футболист, но не на всяка цена. Трябва ни футболист, който ще влезе в колектива."

"Колективът е много добър. Има го дисциплината и старанието в тренировъчния процес."

"Тодор Неделев е много добър футболист, който е желан от абсолютно всички отбори в България. Профилът му е добре, но за нас над всичко е колективът."

"Това не са реалните възможности на отбора. Селекцията още в началото беше закъсняла и продължава да бъде такава. След лятната селекция тръгваме подготовка за зимна селекция. Закъсняла е селекцията и Хубчев също ви го казва. Но не искаме да я правим, само за да има и да се напълним с футболисти, които няма да свършат работа."

"За мача с Ларнака - просто Левски е отбор на месец и половина с нови футболисти. Мохамед дойде два дни преди мача, Робърта също влезе с две тренировки. Това е причината. Става с време и тренировки. Минимум бе да минем първия кръг. Всички искаме да се случват нещата в Европа, да сме позитивни. Смятам, че отборът на Ларнака е по-опитният, по-обиграният. Вторият мач не излязохме да се затворим и да паднем с 0:1. Излязохме с атакуваща сила, по някакъв начин да обърнем мача. Опитният отбор ни излъга и загубихме доста неприятно."

"За Дени Алар стоях 3 дни във Виена. Всичко бяхме разбрали, но информацията, която изтече, ни изигра лоша шега. Другият отбор започна да не си вдига телефоните, после си го вдигна и увеличиха цената. Три дни стоях във Виена и не знаех какво се случва."

"Търсим играчи, които могат да ни приемат, на приемлива, нормална цена за нашия клуб."
 
"Имаме бюджет, но няма да ви кажа сума. Но се надяваме да влезем в него и да вземем двама футболисти."

"Има 1-2 футболиссти, които гледаме за усилване на отбора и работим по зимната селекция, да."

"Стоим на 100% зад треньора и футболистите, които сме взели. Всички футболисти, които идват в отбора, имат разговор с треньора. Това е негово изискване."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS