Петров: Клубовете са прави, ако имаше ВАР, решенията щяха да са различни

dsport.bg

Членът на съдийската комисия и отговорник за поставянето на ВАР в България - Петър Петров, говори пред Дарик относно поставянето на системата у нас и сподели, че 90% от решенията на съдиите, които комисията е гледала на последното си заседание, са щели да бъдат променени. От началото на сезона в efbet Лига няколко клуба изпратиха жалби към съдийската комисия и БФС, придружени с видеа от спорни ситуации в техните мачове. 

Петър Петров разкри пред Дарик подробности около поставянето на ВАР в България

"Това, което гледахме от българското първенство на последното заседание, 90 процента от решенията щяха да са променени. Клубовете са прави. Е, има и решения за жълти картони, жълти картони ВАР не проверява. За картоните си има и критерии. Влизаме в един обяснителен режим. Ние по принцип не разгледждаме тези от фактическо естество, но тези, които влияят на крайния резултат, щяха да бъдат променени", сподели Петров. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук