Ръководството на Пирин Благоевград представи официално новия старши треньор на представителния тим - Иво Тренчев. Специалистът даде пресконференция пред медиите, след като заменя на поста Радослав Митревски. Той ще работи съвместно с Радослав Бачев и Антон Иванов.

„Радвам се, че отново имам възможността да работя в Пирин Благоевград. Решението го взех единствено от любов към спорта, футбола и че това е родният ми клуб“, каза Тренчев защо е приел поканата на Пирин.

„Никой не може да гарантира какъв ще бъде спортният резултат, но важно е да има хъс, да не се предаваме и никой не може да ни отнеме мечите да се борим, да вярваме, че можем да се справим с тая трудна задача, би било добре и за тези играчи да се калява характер“.

„Искрено се надявам утре, когато имаме нужната подкрепа от феновете, играчите да дадат най-доброто от себе си и ще видим добре изграден отбор“, каза още новият старши треньор на "орлетата“ за мача срещу Арда, който ще се играе утре, 1 септември, от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград.

Управителят на Пирин Атанас Дафинов също участва в пресконференцията. Той направи обобщение на ситуацията в клуба от прехвърлянето на акциите от предишния собственик Пол Белогур на община Благоевград, като припомни трудностите, през които е преминал отбора, ръководството и феновете.

Дафинов обяви, че в утрешния мач „орлетата“ ще играят с екипите от 1973 година. Това е юбилейна фланелка, с която Пирин Благоевград за първи път влиза в елита.

„Всички сме наясно в каква ситуация работи Митревски и кога пое клуба, какъв риск пое, той е уникален човек и уникален треньор, просто футболът е такъв, че понякога разделите са неизбежни", каза Дафинов.

Пирин пусна в продажба билетите за домакинството си на Арда

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS