"Пижамата" на Кения за Олимпийските игри

dsport.bg

Световния гигант за спортна екипировка Nike пое рискове с проектите си за Олимпийските игри в Токио, като не всички от тях са оправдани. Пример за това е Кения, чийто екип породи много критики, както в социалните мрежи, така и в медиите.

Най-отличаващо се е облеклото, което ще носят лекоатлетите на африканската страна. На екипа има множество шестоъгълници с цветовете на националния флаг, които наподобяват пчелна пита.

Критиките не са само към Nike, но и към Safaricom y Tusker. „Само в Кения някой може да измисли нещо толкова грозно и да облече елитните ни спортисти в него“, споделя разгневен фен за екипа за откриването, създаден именно от Safaricom. Екипите бяха представени на официална церемония, на която присъстваше и президента на страната Ухуру Кенята.

Все пак, добро представяне и няколко медала в „пижамите“ може и да накарат възмутените фенове да забравят за екипировката, която сметнаха за обида.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още