Вратараят на Лудогорец Пламен Илиев даде специално интервю пред dsport ден след двубоя срещу Ференцварош и два дни преди домакинството срещу Левски.

„Емоциите преминаха, защото вече се готвим за мача срещу Левски. Не съм анализирал мача с Ференцварош, защото нямах време. Иначе мачът се получи добре. Има периоди, в които трябва да си по-концентриран. Ако бяхме допуснали гол щеше да е много по-тежко“, каза Илиев.

Прави сте – Лудогорец наистина не е български отбор

„Ако трябва да бъда честен настройката за българското първенство след мачовете в Лига Европа е по-трудна. Става дума за друг заряд, други стадиони, малко по-различно е. В неделя съм сигурен, че стадионът ще е пълен. Сигурен съм, че се справим. Радващото е, че след такъв мач в Европа идва Левски, който е плътно зад нас в класирането, постига добри резултати, има добър отбор. Радващото е, че играем със силен противник отново. След Европа е по-трудно тук в България, защото отборите играят затворено. Отборите ги е страх да не получат повече голове. Според мен Левски ще играе по-защитно срещу нас. Не мисля, че евентуална загуба от Левски ще е фатална. Първенството е доста дълго, има прекалено много мачове до края. Ще бъде добре да победим и да се откъснем с 4 точки от тях. Другата страна на монетата е, ако този мач не бъде спечелен, те ще останат плътно зад нас и дори могат да ни изпреварят. Сигурен съм, че в неделя ще сме ОК.“, допълни вратаря на Лудогорец.

Форстър и Пламен Илиев в идеалния отбор на кръга в Лига Европа

Той коментира и причините за неубедителните резултати в началото на сезона . „В Лудогорец бяха привлечени доста нови момчета, за които трябва време. Аз също не съм чак толкова много време в отбора. От зимата до сега сме взели десетина нови играчи и е нормално да има лакатушене в резултатите. Играем с настроение и успяваме да отбележим голове“, каза Илиев.

Относно битката за титлата Пламен Илиев заяви: „В никакъв случай не отписваме ЦСКА. Те са на 8 точки зад нас, но казах, че има много мачове до края. Всички отбори ще губят точки. Не отписвам нито Левски, нито ЦСКА, но Лудогорец е едни гърди напред“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS