Платини съди УЕФА за милиони

| Световен футбол

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини ще съди организацията за значителни неизплатени суми, както и за бонус и юридически такси. Това обяви самият той пред АФП. Бившият френски национал се надява да възстанови около 7,2 милиона евро (7,9 милиона долара), включително 5,5 милиона евро неизплатени суми. Платини обаче не потвърди за стойността на цифрите.

„Чрез моя адвокат, моля за прилагането за договореностите по контракта“, заяви Платини. Трикратният носител на Златната топка бе изхвърлен от участие във футбола през 2015 г. заради плащане oт 2 млн. швейцарски франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Въпросното заплащане е извършено през 2011 г., когато Блатер се бори да бъде преизбран за президент, и е свързано с работа, извършена от Платини между 1999 - 2002 г. Самият Блатер впоследствие също бе наказан като Платини, но за 6 години.

„Поискахме остатъка от неизплатената сума, който вярваме ни се полага по договор“, потвърди швейцарският адвокат на Платини Винсент Солари.

Прочетете още