Вече изминава месец от старта на подготовката на шампиона на България по плажен футбол МФК Спартак Вн. Момчетата на Симеон Христов направиха първа тренировка около Ивановден, като в периода досега случиха на приятно време. 13-14 играчи участват в заниманията. Единствен голмайсторът Филип Филипов отсъства, но тъй като той живее в София, тренира индивидуално.

                Треньорът Симеон Христов загатна за сериозно ново попълнение, но реши да го запази засега в тайна. Той сподели, че вчера е получил от световната федерация проект за календара са сезона по плажен футбол, според който поредното издание на Шампионската лига се планира май, или юни в Назаре, Португалия. Той се надява неговият тим да вземе участие за пета поредна година. Предстоят и квалификации за световно първенство, където България трябва да участва. Селекционерът изрази надежда, че националният ни тим този път ще вземе участие и в Евролигата, която ще се проведе в Молдова на уникално съоръжение за плажни спортове и минифутбол.  
Очаква се във Варна отново да се проведе станалият традиционен международен турнир по плажен футбол през май. Един от чуждите тимове, който проявява интерес за участие е Делта Саратов.
Чуйте интервюто със Симеон Христов в приложения звуков файл


 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS