Младата надежда в плуването Йосиф Миладинов сподели пред медиите, че ще изпрати годината емоционално. Той даде изявление, след като се завърна от Световното първенство за юноши и девойки в Унгария. Там Миладинов завоюва бронзовото отличие на 50 метра бътерфлай и остана 4-ти на 100 метра в същата дисциплина, а по този начин успя да вземе квота и за Олимпиадата в Токио.

Относно представянето си в Будапеща Миладинов заяви, че това е бил опит за него, защото е първото му състезание от този тип и че за следващото се надява, че ще знае как да плува по-тактически.

За да разбере дали е натрупал нужния опит, Йосиф Миладинов ще има тази възможност през декември на Европейското първенство за мъже в Глазгоу, което ще е и първото му участие при мъжете.

Йосиф Миладинов, който е на 16 години се подготвя в Швейцария, където живее и учи. Той провежда своите тренировки там, заедно с личния си треньор, но идва и за лагери в България. Преди да отиде в Швейцария е бил за известно време и в Германия. На въпрос каква е разликата между трите страни, Миладинов сподели:

„В Германия работят повече на обем, повече километри. Беше ми трудно, но свикнах. В Швейцария се работи повече техника, набляга се на малките детайли, в България също е така“.

Коя страна е предлага на родния плувец да се състезава под нейния флаг и защо е отказал, може да чуете в аудио файла ни!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS