По пет смени за отбор на мач в Германия

| Германия

Германската футболна лига обяви, че клубовете ще имат право на пет смени на мач, а не традиционните три. Промяната ще важи до края на настоящата кампания.

Бордът по правилата на играта (ИФАБ) прие правилото след предложение на ФИФА. Всяка федерация има възможността сама да реши дали да въведе по две допълнителни смени на отбор.

ИФАБ обаче информира, че отборите няма да имат правото да извършват поотделно всичките позволени пет смени. За да се избегне накъсване на играта, промените ще се извършват максимум с три спирания на играта. Това означава, че тимовете ще трябва да правят двойни или дори тройни промени, за да могат да използват всичките пет смени.

Мачовете от Бундеслигата се подновяват в събота, 16 май. Германското първенство е първият голям европейски шампионат, който ще бъде възобновен, след като коронавирусът постави под карантина футбола в средата на март.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още