Почина бащата на Хабиб Нурмагомедов след COVID-19

| Спорт

Бащата на Хабиб Нурмагомедов Абдулманап е починал на 57 години. "Тъжни новини достигнаха до мен, приятели, че Абдулманап Нурмагомедов напусна този свят. От всички чеченци изказвам искрени съболезнования на семейството на Абдулманап Магомедович! Той ни напусна, оставяйки след себе си добро име и отглеждайки достойно поколение “, написа президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров в своя канал Telegram.

През последните седмици бащата на шампиона на UFC Хабиб Нурмагомедов беше в тежко състояние в интензивното отделение на една от московските болници. Лекарите диагностицират усложнения след заразяване с COVID-19. 57-годишният Нурмагомедов-старши е хоспитализиран на 25 април с двустранна пневмония. 

Абдулманап Нурмагомедов е почетен треньор на Русия. По време на треньорската си кариера той е направил 18 световни шампиони. 

През последните години той ръководи собственото си училище и тренира сина си Хабиб Нурмагомедов.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още