Почина малкият брат на Пеле

| Световен футбол

Зека Насименто, по-малкият брат на Пеле, загуби битката с рака и почина на 77-годишна възраст. През своята футболна кариера той брани цветовете на бразилския Сантос. Информацията за кончината му бе потвърдена от клуба.

През 60-те години на миналия век Зека се опитва да върви по стъпките на по-големия си брат. Футболната му кариера в Сантос обаче не се развива по план. Той изиграва едва 15 мача, в които вкарва 4 гола. Малко по-късно приключва с футбола и става съветник на Пеле и се занимава с бизнес.

Погребението на Зека е в четвъртък. Тъй като Пеле е изолиран заради епидемията от коронавирус, не е сигурно дали ще може да присъства. В момента Краля на футбола е под карантина в дома си в Сао Паоло.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още