Подготовката на Спартак Пл е под въпрос заради безпаричието в клуба

dsport.bg

Футболният Спартак Плевен трябва да започне зимната си подготовка на 8 януари, но не е ясно колко играчи ще се явят за първата тренировка. Заради безпаричието в клуба някои футболисти си тръгват, докато други все още таят надежди за нормализиране на финасовата ситуация.

Три заплати и две премии все още не са изплатени и няма никаква яснота дали изобщо някога ще бъдат. От ръководството са заявили, че правят всичко възможно, за да намерят пари, но към този момент сериозно положително развитие по въпроса няма. Играчи и треньори са изкарали празниците с празни джобове.

Към момента са сигурни контролите в Монтана с едноименния тим на 18 януари, както и с Чавдар Етрополе на 1 февруари. За уреден се счита и спаринга на 29 януари с едноименния състав на Павликени. Всеки момент се очаква потвърждение от Ботев Враца. Двубоят е планиран за 14 или 15 януари. Треньорите на Спартак – Красимир Бислимов и Петър Ванков имат желание да изпробват състава си в 5-6 приятелски срещи в хода на подготовката. Тя ще започне на 8 януари. Почти сигурно тренировъчния процес ще протече в Плевен.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още