Караиванов: УЕФА можеше да не приеме да изиграем само 2 кръга

| БГ футбол, efbet Лига

Първенството в efbet Лига може да бъде подновено в началото на юни. Това обясни пред колегите от БНТ членът на работната група за рестартиране на шампионата у нас Атанас Караиванов.

Според него идеята е някои отбор в плейофите да домакинстват по три мача, а други - само два.

Тити Папазов: Аз взимам акциите на Левски

"Имахме доста заседания, работим с експертната група още от 13 март. Идва момент да правиш сметка, дори и да е на принципа проба грешка. Клубовете бяха разделени - повечето бяха да се довърши сезона в два кръга. Имаше обаче опасения, че от УЕФА щяха да го приемат. При положение, че може да се играе до 20 юли е рисковано да се играят само два кръга. Спортният критерий трябва да бъде водещ. Идеята е да се изиграят по системата "Бергер" от 1 до 5, но няма да ги има ответните мачове. Някои отбори ще домакинстват три пъти, а други два, но предимството обаче ще е минимално, защото няма да има публика. Всичко зависи от няколко неща - първо дано се случи още утре. От Министерството да кажат откога ще могат отборите да тренират. Към момента идеята е да започнем от пети юни, но ако се прецени, че футболистите няма да са готови, можем да го изнесем седмица по-късно", обясни Караиванов.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още