Подолски сменя бутонките с кънки за лед, за да спаси любимия си тим от фалит

Бившият национал на Германия Лукас Подолски се включи в битката за спасението на хокейния отбор Кьолнер Хайе, който е пред фалит вследствие на финансовите загуби по време на пандемията.

Нападателят на Анталияспор наскоро обеща на феновете на Кьолнер Хайе, че ще подпише с тима, ако бъдат закупени 100 хиляди виртуални билета. Събраните средства от продажбата им са от изключително значение за оцеляването на един от най-титулуваните хокейни тимове в Германия.

Целта бе изпълнена и Подолски планира да си спази обещанието и да обуе кънките на лед вместо футболни бутонки.

„Толкова съм щастлив за Хайе и от факта, че продадохме 100 хиляди виртуални билета. Искам просто да благодаря на всички хора и компании, които се отзоваха и помогнаха", споделя Подолски в изявление, публикувано на официалната страница на хокейния тим.

Lukas Podolski will play a game for his local hockey team, Koelner Haie, after pledging to do so if 100,000 virtual...

Публикувахте от Bleacher Report Football в Четвъртък, 19 ноември 2020 г.

„Миналата седмица световният шампион с Германия даде тази луда идея за хокейния тим. Той предложи да стане играч на тима, ако бъдат продадени 100 хиляди билета. Благодарение на активизацията на феновете, отборът ще може да започне сезон 2020/21 в местното първенство", написаха от Кьолнер Хайе.

Сега за Подолски остава само да измисли начин да съчетае едновременно футбола с хокея на лед.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още