Подпалиха колата на рефер в Кипър

dsport.bg

Автомобилът на съдията Андреае Константину бе запалена и кръгът от първенството на Кипър по футбол бе отменен. Неприятната случка се е разразила в петъчния ден. Било е поставено бомбено устройство около капака на колата се допълва в различните издания. 

Федерацията по футбол пък описа деянието като терористичен акт. който има за цел да сплаши арбитрите и да им внуши допълнително страх. 

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изказа обещание към общността: 

"Вече няма да толерираме подобни криминални деяния, които нямат нищо общо със спорта, а само да почернят футбола и спорта в страната." Той добави, че е нужно журналистите да бъдат по-снизходителни към съдийските отсъждания, а не да се нахвърлят толкова лесно върху тях. 

Министърът на правосъдието Йоргос Савидес се е срещнал с президента на футболната асоциация, шефове от полицията, за да обсъдят ситуацията. УЕФА ще изпрати експерти, които да спомогнат за разследването. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още