Пол Погба заяви в социалните мрежи, че ще заведе дело, след като отрече появилата се информация, че ще се оттегли от националния отбор на Франция след коментари на президента Еманюел Макрон за тероризма.

Френският лидер определи убийството на местен учител по-рано този месец като „ислямска терористична атака“, след като Самуел Пати бе обезглавен от 18-годишния Абдулах Анзоров, който впоследствие бе застрелян от полицията, след като показал анимации на пророка Мохамед в учебен час. Медиите в Близкия Изток публикуваха информации, че Погба, който прие мюсюлманството през 2011, че се е оттеглил от представителния тим след коментарите на Макрон в чест на Пати, а The Guardian предаде за гневни реакции в ислямския свят.

Погба адресира проблема в социалните мрежи като отхвърли появилата се информация, окачествявайки я като „неприемлива фалшива новина“, говорейки за публикация на The Sun, след като британският таблоид покриваше информациите. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед е категоричен, че ще съди издателите на историята, и разкритикува таблоида за публикуването на „абсолютно 100% безпочвена новина“. „The Sun го направиха отново…абсолютно 100% безпочвена новина относно мен се тръби в медиите, цитирайки неща, които никога не съм казал“.

„Отвратен съм, ядосан, шокиран и разочарован, че някои „медийни“ източници ме използват за фалшиви заглавия в чувствителната тема на настоящите френски събития, добавяйки и френския национален отбор по футбол. Категорично съм против всяка една форма на терор и насилие. За съжаление, някои медийни хора не се държат отговорно, когато пишат новините, нарушавайки собствената си свобода на слово, без да потвърждават, че информацията е достоверна, създавайки клюки, без да ги интересува дали това афектира нечий и моя живот. Завеждам дело срещу издателите и разпространителите на тези 100% фалшиви новини“, написа халфът в Инстаграм.

„И още нещо, отправено конкретно към The Sun – някои от вас вероятно са ходили на училище и ще запомнят как вашият учител ви е казвал винаги да си проверявате източниците – да не пишете, без да сте сигурни. Но, ето, отново го направихте и то за толкова сериозна тема този път, засрамете се“. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS