Показаха документи как БФС пазарува на завишени цени

dsport.bg

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, показа документи, от които става ясно по какъв начин пазарува БФС – на двойни цени. Величков бе гост в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ.

Dsport пита: Кой трябва да стане президент на БФС?

„При нас пристигна папка с документи - около 300-400 документа, които нямат нищо общо с тези неща, които започнаха да излизат по разследването на bird.bg. За съжаление ние не сме имали възможност да се запознаем детайлно, но там става въпрос за начина, по който се изразходват средствата на БФС. Мога да едни покажа 13 страници. Показвам договор за доставка на футболно оборудване. Договорът има 70% предплащане. В моята кариера не съм виждал такъв договор. Такова предплащане може да се иска от ненадежден партньор. Влизаме по същество. От списъка с 14 артикула – един скъп, един среден и един евтин. БФС поръчва футболни врати. Цената на тази врата 2070 лева. БФС я купува на 2430 евро. Над два пъти и половина над пазарната цена. Табло за смени. Цената му е 600 евро. БФС я купува на 1175 евро. Договорът е по отношение на организацията на ЕП за младежи. Това са средства от държавата. Документите са от предишния му мандат. Документите са разписани от оперативното ръководство. Колегите от Изпълкома нямат нищо общо с това. Няма как в 3-4 заседания на годината по 20 минути тези хора да бъдат запознати с детайли от оперативната работа на БФС. Ако така се изразходват средствата на БФС и няма как да искаме да стигнат пари до аматьорите и децата“, каза Величков.

Петър Величков: Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

Той коментира и документацията по кореспонденция с УЕФА, която започна да излиза в последните дни. „Става въпрос за ранен Михайлов, в който вътрешен доклад на УЕФА го описва на ръководител с авторитарно поведение и цитират случаи, в които е направил опит да въведе в заблуждение ръководството на УЕФА с офшорни компании. Там се говори за опита му да строи с пари на УЕФА на доста по-високи цени от това, което УЕФА има предвид за нашия регион. Ставаше дума за едни игрище, един автобус. Още тогава УЕФА са започнали да разбират за какво става въпрос“, заяви още Петър Величков.

Михайлов обясни за писмото от Платини и се самооцени с петици и шестици

Порточанов: Стана ли президент на БФС, ще уволня Ясен Петров

Започнаха да излизат документи: УЕФА била на път да спре финансирането на базата в Бояна

Продължават разкритията: Боби Михайлов опитал да уреди съмнителни фирми да строят скъпо по проект на УЕФА, но го порязали

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още