Полицията поиска Севиля – Рома да се играе без публика

Полицията в Испания поиска осминафиналният мач от Лига Европа между Севиля и Рома да се играе при закрити врата заради коронавируса, съобщава „Corriere dello Sport“.

Властите в града са притеснени за безопасността на сътрудниците на полицията, които ще охраняват мача вътре и извън стадиона и настояват срещата да се изиграе без публика.

Двубоят между Севиля и Рома ще се играе на 12 март.

Полицията е изпратила искане до испанското правителство мачът да бъде при закрити врата заради избухването на епидемията от коронавирус.

Спешната ситуация в Италия предизвика испанската полиция да поиска предпазни мерки за органите на реда, които ще имат пряк контакт с италианските поддръжници.

Очакванията са приблизително 600 фенове на Рома да пътуват до Севиля за мача на „Рамон Санчес Писхуан“.

Полицията иска всеки агент да разполага с подходящо оборудване, за да избегне заразяване.

Испанската полиция иска всички униформи и микробуси да бъдат дезинфекцирани от специализирана компания и правителството трябва да гарантира безопасността на всички.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още