Полицията в Германия не подкрепя подновяването на Бундеслигата на 9 май


Полицията в Германия не подкрепя идеята за подновяване на Бундеслигата в началото на май. Това обясни вицепрезидентът Йорг Радек пред "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Както е известно футболът в страната е спрян заради пандемията от коронавирус, като има идея първенствата да се подновят на 9 май.

Радек смята, че подновяването на мачовете може да бъде "пагубно" заради пандемията, тъй като много хора ще бъдат изложени на евентуално заразяване.

Футболистите в Германия може да играят с маски, когато първенството се поднови

"Първо, искам да кажа, че ние като полицейски съюз по принцип не сме срещу футболните мачове. Също така разбирам, че много хора трябва да спрат да гледат стари мачове. Но не трябва да забравяме в каква специална ситуация се намираме всички ние. Необходимо е да се разработи план за рестартиране на първенството, но изглежда, че не се вземат предвид всички аспекти. Подновяването на мачовете ще бъде пагубно. Можете да контролирате какво се случва на стадиона, но това не се отнася за пространството пред него. Феновете не трябва да се събират извън стадиона по време на пандемия. Това е не само забранено, но и безотговорно. Ще трябва да наблюдаваме спазването на мерките за сигурност на обществени места: поддържане на социална дистанция от 1.5 метра, носенето на маски и забраната за събиране на големи групи. Ще трябва да се намесим, за да гарантираме реда, ако той не е гарантиран", обясни Радек.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още