Положителен тест за COVID-19 няма да провали доиграването на сезона в Англия

| Англия

Лекари от Висшата лига смятат, че опитите футболният сезон в Англия да бъде завършен няма да пропаднат, ако футболист или мениджър даде положителна проба за COVID-19. Този сценарий е обсъждан от лекарите през последните няколко дни и въпросът ще бъде повдигнат на петъчната среща, на която ще се водят разговори как футболът да бъде възобновен по време на пандемията.

Въпреки огромното желание на футболните власти да завършат сезона, има опасения, че един положителен тест за вируса може да промени до голямата степен ситуацията.

Лекарите обаче са уверени, че тренировките и мачовете могат да продължат дори футболист да се разболее от коронавирус. Клубовете ще третират такъв случай като обикновена контузия. Играчът ще бъде отделен от съотборниците си, за да бъде лекуван.

На груповите тренировки футболистите ще бъдат разделяни на малки групи, всяка от която съставена от не повече от петима футболисти.

Позитивен тест в някоя от малките групи ще индикира, че останалите участници в нея са били контактни на вируса, но тогава клубовете няма да бъдат задължавани да тестват масово всички.

Разбира се, голям брой положителни тестове за коронавирус в клубовете ще изложат на огромен риск завършването на настоящия сезон в Англия.  

Отборите в Премиършип се готвят за тренировки от началото на май

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още