Помните ли? Как ВАР щеше да направи дебют в Дупница преди 15 години (ВИДЕО)

Веско Вълчев Веско Вълчев

В последните месеци ВАР системата във футбола е широко дискутиран проблем. Всъщност все още не е ясно дали реално е проблем. Дали решенията на база видеоповторения помагат максимално спазване на правилата или правят играта бавна, мудна и се губи тръпката. Дискусиите по темата със сигурност тепърва предстоят и ще продължат дълго.

Ние обаче искаме да ви върнем 15 години назад във времето, когато на стадион „Бончук“ в Дупница имаше реална възможност да видим първото съдийско решение взето на база видеоповторение. На 7 ноември 2004 година на стадион „Бончук“ един срещу друг се изправят отборите на Марек и ЦСКА. Домакините водени от Вили Вуцов, а гостите от Ферарио Спасов. Мачът започва повече от добре за дупничани и с два гола на Станислав Руменов в рамките на 60 секунди, между 12-ата и 13-ата минута, те повеждат с 2:0, а Вили Вуцов прави уникално шоу разхождайки се по козирката на резервната скамейка.

Къде са те сега? Къде са българските национали от Евро 2004?

Денят, в който Асприля спаси Чилаверт от убийство

До края на полувремето ЦСКА намалява резултата с гол на Емил Гъргоров, но шоуто тепърва предстои. В 53-ата минута след центриране от дясно на Йордан Тодоров Стойко Сакалиев скача и в стил „Марадона“ с ръка продължава топката към Костадин Хазуров, който я вкарва в мрежата. Реферът Галин Москалев зачита попадението, а футболистите на Марек веднага му скачат. Вили Вуцов също е афектиран от решението. Срещата се предава директно в ефира на БТВ, а собственикът на Марек Стефан Милушев слезе на пистата и изгледа повторенията на една от камерите на телевизията. Подканян от Милушев реферът няколко пъти се приближава до камерата с намерение да види повторение на ситуацията, но така и не се осмелява, защото реално тогава това е забранено. Въпреки разговорите на Москалев разговаря със своя асистент Йордан Гулев решението не се променя. Журналистите и операторите на телевизията ясно подсказват на Мускалев, че е сбъркал, но той в крайна сметка зачита попадението и мачът завършва 2:2, а Вили Вуцов е изгонен от скамейката.

Междувременно футболистите на Марек опитаха да накарат Стойко Сакалиев да признае вината си, но това така и не се случва.

„Ето в такива моменти е добре да се разрешат видеозаписите и във футбола“, репликата на коментатора на двубоя тогава Алекси Сокачев години преди това наистина да се случи.

Друг интересен момент в мача е, че вратарят на Марек Тихомир Тодоров играе с екип на националния отбор и емблена на БФС, а не на Марек.

Вижте уникалните кадри от стадион „Бончук“. Спорната ситуация е между 3:50 и 8:50, но не трябва да пропускате и шоуто на Вили Вуцов при първите попадения на Марек.

Не пропускйте и интервютата на Вили Вуцов след края на двубоя:

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още