За помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов рефренът „Още от дете запали моето сърце…“ е 100% валиден. Израснал сред агитката в сектор „Г“, младият специалист продължава да се интересува и вълнува за ЦСКА дори след заминаването си в чужбина на 19 г.

Към днешни дни той сбъдва мечтата си като част от треньорския щаб на „армейците“. Гицов приема задълженията си отговорно и е напълно наясно с очакванията, изискванията и философията на столичния клуб.

Александър Гицов назова и основния проблем на ЦСКА от началото на сезона, който допринесе за незадоволителните резултати на отбора.

„Разликата в тренировъчния процес между българския футбол и западния футбол е в интензитета. Често си говорим, когато критикуваме българския футбол, че липсва скорост. Това е основното нещо, което от ден първи се опитваме да променим и се опитваме да наложим в тренировъчния процес. На запад се търси възможно най-бързо достигане до зоните на противниковата врата и вертикалния стил на игра, който хората обичат да гледат от трибуните или пред телевизора“, започна Гицов интервюто си пред клубната телевизия.

„Нещата опират до футболна култура и до футболно възпитание. Има играчи, които са възпитани по един начин. За да промениш това нещо, отнема време. В ЦСКА времето не е много налично. Има дни, в които нещата не се получават добре, но играчите се влагат максимално, полагат усилия и досега не сме имали проблеми“, продължи той.

„Основният ни проблем е чисто психологически от това, което отборът е преживял през последния сезон след изпуснатата дузпа и загубената титла. Смятам, че това е бреме, което все още се усеща в съблекалнята и тежи на отбора. Аз самият като фен, който е бил на последния мач, когато ЦСКА стана шампион през 2008 година знам колко много означава за хората в клуба и българските играчи, израснали с този клуб. Това разочарование ще отнеме още време, за да го преодолеем“.

„ЦСКА трябва да играе доминиращ футбол, да има контрол върху случващото се на терена през всичките 90 минути. ЦСКА не трябва да се страхува от никого и да не се съобразява с никого. Смятам, че качеството е налично. Както всеки треньор, който влиза малко след началото на сезона, ще отнеме някакво време, за да се разбере коя е най-удачната позиция за всеки един играч. Кое приляга най-много на играчите, за да се случи напасването между треньорите и играчите, за да може треньорският екип да извлече максималното от играчите. Смятам, че потенциалът е наличен и ние като треньори няма от какво да се оплачем“.

„Последните два мача срещу Ботев Враца и Черно море бяха крачка напред в развитието, въпреки че резултатът с Черно море не е този, който искаме. Ако погледнем статистически данни, трябваше да спечелим този мач. Създадохме повече положения. Основното, което е най-важното за ЦСКА е да създава повече голови положения. Успяхме да го изпълним срещу Черно море и беше доста по-добре, в сравнение със Сепси и Славия. Въпреки че разочарованието е налично, ако мачът се погледне като голови положения, които отборът създаде и като качествени ситуации, направихме крачка напред и се развиваме“, смята асистентът на Нестор Ел Маестров.

„Самият аз съм голям фен на ЦСКА. 19 години от живота си съм прекарал в Сектор Г като фен. На 19 заминах за Австрия, за да уча. Прекарах 16 години там досега. След като заминах, любовта ми към клуба беше от разстояние, не съм имал възможността да присъствам на мачове и да съм на стадиона. Привързаността ми към клуба винаги е била налична“.

„Прекарах една седмица при Ел Маестро в Щурм Грац. Наблюдавах тренировъчния процес, начина, по който работи. Имам и някакви наблюдения от разстояние. Чувал съм много положителни неща от първия му период. Продължихме след това да поддържаме контакт, макар и не често. Когато той се свърза с мен, не съм се колебал дали имам желание да работя с него. Мисля, че е мечта на всеки фен. В моите мечти още повече е бил този момент, но през последните години нещата така се стекоха, че не съм мислил да се връщам в България. Имало е едно или две предложения, нищо конкретно. Нещата се случиха много бързо. Сега имам възможността да работя за клуба, който означава много за мен“, каза още той.

Повикаха Фаетон в националния на Гваделупа

Берое отпусна 2500 билета за феновете на ЦСКА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS