Помощник-треньорът на Миньор след промоцията във Втора лига: Мястото на клуба е още едно стъпало по-нагоре

"Тук е място, на което феновете дават живота си за отбора"

Ексклузивно
Илина Стоянова Илина Стоянова

Помощник-треньорът на Миньор Перник Виктор Райчев даде интервю пред Дарик радио и dsport, в което коментира завръщането на “чуковете” в професионалния футбол. Той сподели, че според него мястото на Миньор е в Първа лига и добави, че футболът в Перник е за феновете.

Какво е чувството да се завърнете в професионалния футбол?

Първото, което е, емоция. Приятно е чувството, защото аз като рожба на Миньор Перник, за мен даже още едно стъпало по-нагоре е мястото на Миньор Перник като клуб и като традиция в българския футбол. Чувствата са приятни, разбира се, защото знам през какво сме преминали и знам колко труд сме вложили всичките. И треньорското ръководство, и футболистите, и хората, които са покрай нас, община Перник, нашият директор Велизар Димитров, Венци Василев. Целият екип зная колко много труд и през какво сме преминали, за това е нещо за което се радвам и наистина успяхме по един трънлив път, но сега вече виждам малко по-светло бъдеще.

Колко труден бе този път?

В един момент не знаехме дори какво ще се случи. Имахме едни собственици, за които не искам да се задълбочавам, но не бяха добре настроени към футбола и към нашия отбор. Слава богу вече те са в миналото и се радвам, че с общи усилия, да не се оплакваме само, ще преглътна това и до някаква степен ще премълча. С общи усилия, с и лишения от двете страни и с много компромиси, обаче компромиси от един здрав колектив и едни хора, гледащи в една и съща посока, успяхме да направим това, което имахме като цел и като идея.

В оставащите кръгове до края на сезона във В група какво ще търси Миньор?

Ами да. Предполагам, че ще се даде малко повече шанс на момчетата, които по-малко са играли, но Миньор Перник си има винаги цели. Миньор Перник винаги излиза за победа и характерът на всички хора, които сме се събрали там, е характер на победители, манталитет на победители. Хора, които са жадни, и искат да побеждават.

Какви ще бъдат целите във Втора лига?

Надявам се да бъдем един отбор, такъв какъвто приляга на Миньор Перник. Да бъдем отбор с качество, отбор, който ще диктува случващите се неща по терените в Б група. Миньор, който ще радва окото на зрителите, защото футболът като цяло в Перник е футбол за феновете. Знаете какво представляват феновете на Миньор Перник. Те не са като другите фенове. Тук е място, на което феновете дават живота си за този отбор и се радвам, дори в последно време да са намалели, че Миньор Перник има фенове, които показват какво значи Миньор Перник - традиция и как се отнасят към нещо, което за някои от тях може би е по-ценно от живота им

Може ли Миньор да се завърне в А група?

Пожелавам си го. Вярвам и искам, но за момента ще останем здраво стъпили на земята. Чака ни много работа, чака ни много пот и труд и по-натам може би след време ще можем да кажем докъде сме стигнали и какво сме направили като се видят резултатите. Искам да кажа да бъдат всички здрави, да останем здрав колектив, и да продължаваме заедно напред, гледащи всички в положителното развитие на Миньор Перник като цяло.

Миньор Перник се завърна в професионалния футбол

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ