Веднага след края на тренировката на българите в зала "Конгресна" във Варна точно в 12 по обед влязоха бразилците. Силвано Пранди и Ренан дал Зотто имаха кратък разговор на италиански.

Припомняме, че преди три дни наставникът на „селесао“ заяви, че Пранди е голямо предимство за България и че италианецът е бил от най-добрите треньори в света още докато самият той е бил състезател.

Селекционерът на България помоли нашите момчета да напуснат залата в точната секунда в края на тренировката си, за да не бавят заниманието на противника. Това със сигурност бе демонстрация на истински професионализъм и спортсменство.

„Селесао“ проведе шумно занимание в добро настроение, като Бруно Резенде, Леал и Лолас най-гръмогласно изразяваха емоциите си по време на двустранната игра. Фернандо прекъсна безгрижието на съотборниците си, падайки на земята за кратък момент от 3 секунди, в които имаше съмнение за контузия, но това бе фалшива тревога.

Още от самото си пристигане бразилците са в отлично настроение и демонстрираха супер амбиция да вземат квота за Токио, като любопитен е факта, че Бразилия е единствения отбор, който не е пропускал олимпийски игри от включването на спорта към форума през 1964 година в Токио.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS