Правилата в Испания: На мач с два автобуса, на стадиона максимум 220 човека

Испанското издание Спорт разпространи информация за това какво ще съдържа протокола, който трябва да спазват клубовете в страната при подновяването на първенството.

Всички футболисти ще бъдат тествани 48 часа преди мачовете и ако тестът е положителен то този играч няма да може да играе. Отборите, които пътуват за мач трябва да правят това с два, а не с един автобус. По този начин ще може да се спази разстоянието за безопасност на футболистите и останалите членове на щаба. Клубовете трябва да информират дали играчите се събират и тръгват от едно място или автобусите ги взема от домовете им.

Самите стадиони ще бъдат разделени на три зони. В зелената зона ще се включват терена и съблекалните, където може да има само 94 души, които са пряко ангажирани със срещата. В синята зона се включват трибуните, в която може да има максимум 94 човека. Третата зона е външната част на стадиона, където може да има максимум 32 души.

Президентът на Ла Лига е категоричен, че ако бъдат открити положителни случаи на футболисти то това няма да доведе до прекратяването на първенството. Хавиер Тебес заяви, че според него коронавирус може да се хване по-лесно в супермаркет или апкета, отколкото на тренировка или в игра.

Тебес обаче се посочи конкретна дата за завръщане на първенството.

Христо Стоичков е сред петте най-велики играли в Барселона

Травма в Барселона на втората тренировка

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още