Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов направи най-предното си класиране от началото на сезона, след като завърши на 8-о място в спринтовото състезание в Белгия на легендарната писта „Спа“.

Младият пилот на ART Grand Prix тръгна от пета позиция, но бе изпреварен от няколко пилоти. Въпреки това, Никола направи най-важното в сложните метеорологични условия на „Спа“, където асфалтът бе мокър на места и това затрудняваше пилотите, опазвайки се от инциденти.

Още в самото начало на състезанието имаше катастрофа с участието на Рафаел Виягомес и Себастиан Монтоя заради което състезанието бе спряно, а впоследствие надпреварата, която бе 12 обиколки, почти изцяло бе под контрола на кола за сигурност.

Затова и пилотите не успяха да завъртят пълни две обиколки без кола за сигурност и според правилника не получиха точки. Така късметът не бе на страната на Никола Цолов, който се представи много силно както в квалификацията, така и в спринтовото състезание, но все още остава без точки във Формула 3.

Той ще има шанс да се бори за точки в неделя, 30 юли, когато е основното състезание на легендарната писта в Белгия.

Цолов с пето място на квалификацията преди Гран при на Белгия във Формула 3

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS