Преди сблъсъка в ШЛ: Байерн отмъкна важен скаут на Челси

Байерн Мюнхен и Челси ще се срещнат в един от интересните сблъсъци от осминафиналите на Шампионска лига. Още преди двубоите обаче баварците нанесоха удар на „сините“ от Лондон. Той е свързан с отмъкването на скаута на Челси Флориан Цан, който от януари е част от германския колос.

В продължение на четири години и половина Цан бе координатор на Челси за централна и източна Европа. Преди това работеше в школата на Кайзерслаутерн.

В Байерн той ще работи под ръководството на спортния директор Хасан Салихамиджич и шефа на скаутския отдел Марко Непе. Задачата на Цан при баварците ще бъде свързана с приспособяването на талантливите юноши до 16-17 години към мъжкия отбор.

Иначе казано, задачата му ще бъде да помогне максимално много юноши да поемат по пътя на Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Томас Мюлер и Дейвид Алаба.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още