Председателят на АК: Няма безспорни доказателства (ВИДЕО)

dsport.bg

Председателят на Апелативната комисия към БФС Валери Апостолов обясни по каква причина е намалено наказанието на „сините“ след дербито с ЦСКА.

АК взе решение наказанието на Левски за един мач без публика да бъде променено и по този начин само Сектор „А“ ще бъде затворен за привърженици в мача с Ботев Пловдив.

По думите на Апостолов няма безспорни доказателства, че физиотерапевтът на ЦСКА Иван Христов има наранявания вследствие на бомбичка от трибуните, защото няма документ от лекарски преглед. Христов отказал да бъде прегледан на стадиона.

„Апелативната комисия окончателно разгледа жалбата по същество на ПФК Левски срещу решение на ДК от 20 септември. Апелативната комисия се запозна подробно с жалбата. Бяха поканени служебно лице – физиотерапевта Иван Христов, бяха поканени жалбоподателите. Присъстваше изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков. Запознахме се с всички доказателствата и Апелативната комисия реши: на основание чл. 62, ал. 3 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2022/23 изменя решения на ДК на БФС в частта, касаещо забрана за игра пред публика на ПФК Левски, като го заменя с частично затваряне на стадион, сектор А, без закритите помещения и ВИП ложите. Решението на АК е окончателно и не подлежи на обжалване“, започна Апостолов на брифинга след заседанието на Апелативната комисия.

„Дежурният делегат още по време на срещата е подканил физиотерапевта, ако се чувства засегнат, незабавно да потърси лекарска помощ, така че съответният орган да установи дали има нарушение. Към днешна дата такъв официален документ пред АК не е показан, доказващ степен на частично засягане или нараняване. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взела правилно решение при наличните доказателства. Ние искахме допълнителни доказателства и всякакви други показания, които могат да ни помогнат при взимането на днешното решение", разясни той.

"При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани. Лекарят, който е бил дежурен на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан. Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Искам ясно да разграничите, че ДК и АК работят на принципа на съдилищата – по утвърдени правилници и норми. Всички отбори до края на май месец имат право да прегледат правилата и да предложат промени. Има нарушения хвърляне на предмети с последствия и без последствия. Последствията трябва да бъдат установени нагледно. Когато няма как да ги докажат, става дума срещу дума. Спомняте си казуса с Лудогорец, когато имаше подобна бомбичка и те незабавно заведоха физиотерапевта, извадиха си медицинско. Пирогов работи 24/7, има съдебен лекар", продължи Апостолов.

"За хвърлените предмети и бомбите има санкции. АК потвърди в голяма част решенията на ДК. Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Видеото не доказва нараняване. Как може едно видео да докаже наранявания? На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Попитах лицето дали това е неговия крак и той потвърди. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции, но не се вижда нараняване. Физиотерапевтът каза, че не е нормално. Ние също го считаме. Не трябва да има такива прояви, но ги има у нас. Пречи на футбола, мъчим се от АК да помагаме на футбола, но се водим от правила и трябва да са доказани по безспорен начин. В съда, за да се наложи наказание, трябва да има безспорни доказателства. Ако прочетем доклада за инциденти, ще видите, че на няколко места е казано, че са хвърлени множество предмети от сектор "А". Именно заради това АК затваря сектор "А", каза още той.

БФС смени решението си: затваря само Сектор „А“ за Левски – Ботев Пд

Физиотерапевтът на ЦСКА: Не пожелавам на никого това, което преживях (ВИДЕО)

Иво Ивков преди заседанието на Апелативната комисия: Нищо не очаквам

Левски обяви неподчинение към БФС, покани феновете си да напълнят стадиона срещу Ботев Пд

НКП на Левски към БФС: Времето на примирението и гаврите свърши

Левски наказан за мач без публика след дербито

Левски тренира без петима

Благороден жест: Левски плаща операцията на халф на Спортист Своге

В мач за пострадалите от наводненията Левски надви Левски Карлово

Проектът за паметник на Гунди в столичен парк е готов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още