Прекратиха голямо състезание в колоезденето, двама италианци с коронавирус

Емил Евтимов Емил Евтимов

Обиколката на Обединените арабски емирства бе прекратена преждевременно след петия от седем етапа. Причината е, че двама италианци от щаба на един от отборите са заболели от коронавирус. 

След днешния пети етап колоездачите са били трансферирани от Дубай в хотел в Абу Даби за последните два етапа. След като двамата души са показали симптоми за вируса, организаторите на състезанието са обявили на тимовете, че никой няма право да напуска хотела като всички състезатели ще бъдат изследвани за вируса.

Организаторите от RCS обявиха официално прекратяването на състезанието като не се разкрива идентичността на заболелите.

„Жалко е, че UAE Tour е прекратен, но общественото здраве е на първо място. Всички ние очакваме резултатите и ще останем в хотела до следващи указания. Надявам се, че тези, които са засегнати ще могат да се възстановят бързо и няма да има повече случаи“, написа Крис Фрум, който в ОАЕ направи завръщането си след тежката катастрофа през 2019-а.

Здравните власти са информирали, че ако има заболели от коронавируса, ще бъдат поставени под карантина за 14 дни. Всички други ще могат да се приберат по домовете си в събота.

По-рано през днешния ден бяха регистрирани 6 нови случая в ОАЕ и така заболелите в страната до момента са 19. Новите случаи са на хора, идващи от Иран. ОАЕ вече стопира всички полети от съседната държава.

След петия етап в генералното класиране води Адам Йейтс, който най-вероятно ще бъде обявен за победител.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още