Прекратиха първенството в Нидерландия, няма шампион и изпадащи

| Световен футбол

Нидерландското първенство бе прекратено заради пандемията от коронавирус. Това съобщи "Eurosport". Според информацията Ередивизи свършва, като тази година ще бъде обявена за "нулева" - няма да има шампион, и изпадащи.

Тимовете пък ще завършат според моментната си позиция в класирането. Това означава, че Аякс и АЗ Алкмаар ще участват в Шампионска лига догодина, а Фейеноорд ще е в Лига Европа. ПСВ Айндховен пък ще трябва да мине през предварителните кръгове на втория по сила трофей на Стария континент. 

Мястото си в елита пък запазват Фортуна Ситард, АДО Ден Хааг, както и Валвайк. Това е добра новина за родния футболист Стефан Велков, който играе в последния в класирането, като преотстъпен от Ден Бош.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още